Nabór na stanowisko: STARSZY REFERENT W KANCELARII OGÓLNEJ GRUPY ZAMIEJSCOWEJ Z SIEDZIBĄ W ŁEBIE W PLACÓWCE SG WE WŁADYSŁAWOWIE

Gdańsk, 02.02.2019 r.

Komendant Morskiego Oddziału SG w Gdańsku ogłasza nabór  na stanowisko:

STARSZY REFERENT

Wymiar etatu: pełny;  Miejsce wykonywania pracy:  Łeba ul. Jachtowa 6

1. Prowadzenie urządzeń ewidencyjnych oraz innej dokumentacji związanej z działalnością kancelarii.
  2. Przyjmowanie, ewidencjonowanie, przechowywanie, przekazywanie, udostępnianie i wysyłanie dokumentów niejawnych i jawnych  zgodnie z obowiązującymi przepisami.
  3. Systematyczne porządkowanie posiadanego zasobu dokumentów, przygotowanie dokumentacji oraz sporządzanie spisu akt celem przekazania dokumentacji do archiwum zakładowego MOSG.
  4. Wykonywanie czynności kancelaryjnych związanych z przedłużaniem, skracaniem okresu ochrony dokumentów, zniesieniem lub zmianą klauzul tajności na dokumentacji oraz w urządzeniach ewidencyjnych znajdujących się w placówce.
  5. Ochrona dokumentów niejawnych przechowywanych w kancelarii przed ujawnieniem zawartych w nich informacji nieuprawnionym osobom.
  6. Prowadzenie bieżącej i okresowej kontroli sposobu ewidencjonowania dokumentów niejawnych oraz  jawnych przez wykonawców merytorycznych i technicznych oraz postępowania z dokumentacją niejawną znajdującą się w stanie użytkowników.
  7. Sprawowanie nadzoru nad prowadzeniem urządzeń ewidencyjnych poza kancelarią.
  8. Udzielanie informacji interesantom lub kierowanie ich do właściwych komórek organizacyjnych placówki lub MOSG.

Miejsce i otoczenie organizacyjno-techniczne stanowiska pracy:  praca w pomieszczeniu biurowym na parterze budyku Grupy Zamiejscowej z siedzibą w Łebie, stanowisko wyposażone w monitor ekranowy i urządzenia biurowe, praca przy oświetleniu sztucznym i naturalnym większość czynności wykonywana w pozycji siedzącej przy monitorze komputera powyżej 4 godzin dziennie.

Inne informacje: wynagrodzenie zasadnicze-mnożnik 1,147 – tj. 2149,29 zł. + dodatek za wysługę lat

- wykształcenie: średnie
- znajomość przepisów z zakresu funkcjonowania kancelarii tajnej,
- znajomość przepisów o ochronie informacji niejawnych, znajomość ustawy o służbie cywilnej,