Nabór wśród członków korpusu służby cywilnej Morskiego Oddziału Straży Granicznej na stanowisko: Naczelnik Wydziału Techniki i Zaopatrzenia

Gdańsk, dnia 12.04.2019 r.

Komendant Morskiego Oddziału Straży Granicznej w  Gdańsku ogłasza nabór wśród członków korpusu służby cywilnej Morskiego Oddziału Straży Granicznej na stanowisko:

Naczelnik Wydziału Techniki i Zaopatrzenia

wymiar etatu: pełny, miejsce wykonywania pracy: Gdańsk ul. Oliwska 35

1. Organizowanie i nadzorowanie zaopatrzenia Oddziału w sprzęt i materiały w zakresie gospodarki: transportowej, mundurowej, żywnościowej, enegetyczno-paliwowej, sprzętu kwaterunkowego, gospodarczego, narzędziowego, materiałami jednorazowego użytku, materiałami budowlanymi.
  2. Nadzór nad realizacja zamierzeń inwestycyjnych i remontowych w zakresie: opracowywania programów inwestycyjnych, przygotowywania planów potrzeb i planów remontów, propozycji do planów inwestycyjnych, opracowywania programów funkcjonalno-użytkowych.
  3. Nadzór nad prowadzeniem zamierzeń związanych z realizacją robót remontowych w systemie wykonawstwa zleconego i własnego.
  4. Kierowanie realizacją świadczeń, wynikających z prawa do lokalu mieszkalnego w zakresie: propozycji przydziału lokalu mieszkalnego, wypłaty równoważników za brak lokalu mieszkalnego, za remont lokalu mieszkalnego, pomocy mieszkaniowej, zwrotu kosztów dojazdu, zaopatrzenia mundurowego, żywnościowego i obsługą codzienną środków transportowych.
  5. Nadzór nad prowadzeniem gospodarki komunalnej Oddziału oraz bieżącą konserwacją obiektów służbowych.
  6. Przeprowadzanie kontroli merytorycznej dokumentów księgowych.
  7. Kierowanie pracami związanymi z przygotowaniem i realizacją umów najmu i użyczenia nieruchomości.
  8. Nadzorowanie i koordynowanie pracami zwiazanymi z działalnością planistyczną i sprawozdawczą wydziału.

Wymagania niezbędne związane  ze stanowiskiem pracy:

- wykształcenie: wyższe techniczne lub prawnicze

- doświadczenie zawodowe: powyżej 5 lat w obszarze związanym z zabezpieczeniem technicznym, materiałowym, inwestycyjnym lub remontowym i co najmniej 2 lata na stanowisku kierowniczym

- umiejętność stosowania  prawa w praktyce, znajomość kpa

- znajomość przepisów z zakresu finansów publicznych

- umiejętność kierowania zasobami ludzkimi

- umiejętność analitycznego myślenia, redagowania pism, dociekliwość i wnikliwość, komunikatywność, umiejętność negocjacji

- dobra umiejętność obsługi komputera

- posiadanie obywatelstwa polskiego

- korzystanie z pełni praw publicznych

- nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe.

Wymagania dodatkowe związane  ze stanowiskiem pracy:

- uprawnienia budowlane

- zgoda na udział w procedurze uzyskania dostępu do informacji niejawnych o klauzuli „zastrzeżone”.

Warunki dotyczące charakteru pracy na stanowisku i sposobu wykonywania zadań: praca biurowa przy monitorze komputerowym powyżej 4 godzin dziennie, wyjazdy służbowe;

Miejsce i otoczenie organizacyjne stanowiska pracy:

- stanowisko pracy administracyjno - biurowe zlokalizowane w siedzibie Urzędu na I piętrze, budynek 2-kondygnacyjny, podpiwniczony, bez windy, nieprzystosowany dla osób niepełnosprawnych ruchowo;

Wymagania dokumenty i oświadczenia:

- życiorys i list motywacyjny,

- oświadczeniu o nieskazaniu prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe,

- kopie dokumentów potwierdzających  spełnienie wymagania niezbędnego w zakresie wykształcenia,

- kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania niezbędnego w zakresie doświadczenia zawodowego,

- kopia dokumentu potwierdzającego posiadanie polskiego obywatelstwa lub oświadczenie o posiadaniu obywatelstwa polskiego,

- oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów naboru.

Inne informacje:

Wynagrodzenie zasadnicze wg. Mnożnika: 2,639  (tj. 5058,54 zł.)   plus dodatek za wysługę lat.

Informacja o przetwarzaniu Pana/Pani danych osobowych znajduje się na stronie Morskiego Oddziału Straży Granicznej pod adresem:

Termin składania aplikacji: do dnia 23 kwietnia  2019 r. w Kancelarii Jawnej Morskiego Oddziału SG; lub na adres: Morski Oddział SG ul. Oliwska 35 80-563 Gdańsk (decyduje data wpływu)

Data wytworzenia 12.04.2019
Data publikacji 12.04.2019